Els hàbits a l’estiu, al programa La ciutat, a ONDA CERO

La secció del dia 8 d’agost al programa La Ciutat de Onda Cero, parlarem d’hàbits.

INCENTIVAR L’AUTOESTIMA AMB ELS NOSTRES FILLS I FILLES. Feu una llista de les qualitats que tenen els vostres fills i filles. Aneu reomplint-la cada vegada que descobrim una nova qualitat. I no l’amagueu, si ells la veuen molt millor.

SEGURETAT. Fomentar la seguretat física i emocional. Si només els hi diem el que fan malament, i no els expliquem el que fan be o podrien millorar, la teva inseguretat seria extrema.

BONS HÀBITS EMOCIONALS. Hem d’ensenyar a tenir bons pensaments propis, pensar be d’un mateix, preocupar-nos pels altres, preocupar-se de les coses, saber quines son les nostres virtuts i quines les nostres mancances per millorar-les.

 

 

 

 

 

Ja des de ben petits ensenyar-los a parlar d’ells mateixos i de les seves preocupacions. Crear converses d’aquest tipus i escoltar-los que no ens tant fàcil per què en realitat ens escoltem ben poc. Si ja tenim un infant que està angoixat o que no somriu o que el notem diferent que a altres èpoques, podríem fer tres coses.

FORA ANGOIXA. Primer de tot desengoixa’l i a nosaltres també. Tot te solució, si tenim aquesta preocupació és perquè hi ha una cosa que no rutlla, però cal pensar en positiu, sobre ells i quan estiguem amb ells. Oferir-li missatges positius, tan verbals com corporals, engrescadors i abastables.

TEMPS EXCLUSIU. Ja sabem que tots anem atabalats però li hem de dedicar un temps exclusiu. Podem buscar-li un nom plegats: “temps per nosaltres”, “tu i jo”, “el nostre temps”, pot ser un joc posar-li nom en aquest temps on no hi hauran interrupcions. Fora telèfons, teles, altres persones, germans i/o amics…

PARLAR DELLS (DAVANT D’ALTRES) EN POSITIU. Es tan important parlar amb ells en positiu com parlar d’ells a altres, en positiu.

Punt 1: el nen/a no és sord, i el que tu diguis li afecta …

Punt 2: tampoc està “atontat” i ho entén tot, segur que el fereixes …

Punt 3: lestem humiliant davant daltres adults i és el pitjor que podem fer.